UMUMIY TILSHUNOSLIKNING PREDMETI, BAHS MAVZULARI VA ASOSIY VAZIFALARI - Jo‘rayeva Ziyoda Aribxo‘ja qizi,; Zaynobiddinova I.M, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ma’naviy  boyliklar  orasida  tilshunoslik  ilmida  toʻplangan bilimlar muhim oʻrin tutadi. Har bir davrning buyuk tilshunoslari boʻladi. Ular oʻz yurti va xalqining tili haqidagi fikrlarini tilshunoslikka doir asarlarida oʻrtaga tashlaganlar. Xalqni  buyuk  maqsadlar  sari  yetaklovchi  bayroq  sifatida  namoyon  boʻladigan gʻoyalarning  muayyan  davr  mafkurasiga  aylanishidagi  tilshunoslik  bilimlari  katta ahamiyat kasb etadi. Avvalo, tilshunoslik oʻzi nima?