“PSIXOLOGIK TRENING TRENERI SHAXSI VA KVALIFIKATSIYASI. GURUHNI BOSHQARISH USULLARI” - Usmanova Sevara Akmalovna,; Tursunova Maftunabonu Baxtiyorjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  psixologik  trening  trenerining  shaxsiy xususiyatlari,  kasbiy  kompetensiyasi  va  trening  jarayonida  guruhni  samarali boshqarish  usullari  yoritiladi.  Trenerning  emotsional  intellekti  rivojlanganligi, kommunikatsiya  ko‘nikmalari  va  guruh  dinamikasini  to‘g‘ri  yo‘naltirish  qobiliyati trening  samaradorligiga  qanday  ta’sir  qilishi  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  maqolada guruhda ishonch muhitini yaratish, muammoli vaziyatlarni hal etish va ishtirokchilarni faollashtirish strategiyalari haqida ma’lumot beriladi.