TRAVMATIK MIYA SHIKASTLANISHI: TURLARI, BELGILARI VA DAVOLASH. - Rustamov Eldorbek Elyorbek O’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya Ushbu  maqolada  ko’pincha  tashqi  jismoniy  kuch  natijasida  miyaga  zarar yetkazadigan  bosh  jarohati  travmatik  miya  shikastlanishi  haqida  batafsil  ma’lumot berilgan.  Bosh  suyagi  singan  taqdirda,  bosh  suyagi  bo'laklari  o'zaro  miyaga  kirib, shikastlanishga  olib  kelishi  mumkin.  Shikastlanishning  og'irligiga  qarab,  u vaqtinchalik funktsiyani yo'qotish, doimiy nogironlik, koma yoki hatto o'limga olib kelish, va uning tasniflari, sabablari yoritilgan. Shuningdek, miya shikastlanishida bu kasallikni keltirib chiqaruvchi sabablar,  boshqa turlari, davolashni va oldini olishni shu maqola so’ngida ilmiy asosda keltirib o’tilgan.