NUTQ MADANIYATI VA KOMMUNIKATSIYA: MAKTABGACHA VA BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA LINGVISTIK KOMPETENSIYANI SHAKLLANTIRISH - Nizomitdinova Ominaxon Nosirbek qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  nutq  madaniyati  va  kommunikatsiya tushunchalarining  nazariy  asoslari,  ularning  ta’lim  jarayonidagi  o‘rni  hamda maktabgacha  va  boshlang‘ich  ta’limda  lingvistik  kompetensiyani  shakllantirishdagi roli  yoritiladi.  Ikki  tillilik  sharoitida  o‘quvchilarda  nutqiy  faoliyatni  rivojlantirish, pedagog  nutq  madaniyatining  ta’lim  samaradorligiga  ta’siri,  shuningdek  metodik yondashuvlar tahlil qilinadi. Maqolada bolaning nutqiy muhitda shakllanish jarayoni, kommunikativ kompetensiyaning psixolingvistik omillari va pedagogik muloqotning o‘quvchi shaxsiga ta’siri ilmiy jihatdan asoslab berilgan.