KLISHE NAZARIYASI: MOHIYATI VA AHAMIYATI - Mavlonova Muzayyana Zuxridin qizi,; Kobulova U.S, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  klishe  nazariyasining  mohiyati,  adabiy jarayondagi o‘rni, o‘zbek adabiyotidagi namunalari hamda uni tahlil qilishning nazariy asoslari  yoritilgan.  Shuningdek,  maqolada  klişelarning  paydo  bo‘lish  sabablari, ularning  badiiy  nutqdagi  funksiyasi  hamda  zamonaviy  adabiyotda  yangicha  talqin etilishi tahlil qilinadi.