SANAT ASARLARINI IDROK ETISHDA HISSIY EMOTSIONAL HOLAT O’RTASIDAGI BOG’LIQLIK - Saidova Nargiza Ismatulla qizi,; Xasanova Sug’diyona Juma qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu  ilmiy  maqolada  san’at  asarlarini  idrok  etish  jarayonida insonning hissiy va emotsional holati o‘rtasidagi murakkab va ko‘p qatlamli o‘zaro bog‘liqlik tizimli ravishda tahlil qilinadi. Tadqiqot san’at psixologiyasi, neyroestetika, kognitiv  fanlar  va  emotsional  jarayonlarning  zamonaviy  nazariyalariga  asoslanib, san’atni qabul qilish jarayonida hissiy holatning markaziy rolini yoritadi. Inson san’at asari bilan o‘zaro muloqotda bo‘lganida  vizual kontekst yaratadi.