BOSHQARUV TAYYORGARLIK BOSQICHIDA YOSH AKROBATLARNING KUCH TAYYORGARLIGINI TASHKIL ETISH METODIKASI - Erkaboyev Oybek Muxammadjonovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Maqolada  maktabgacha  yoshdagi  (6–7  yoshli)  bolalarning  jismoniy tayyorgarligini  oshirishda  sport  akrobatikasi  mashg‘ulotlarining  samaradorligi o‘rganildi.  Akrobatik  mashqlarning  bolalar  organizmining  jismoniy  rivojlanishi, koordinatsion qobiliyatlari, mushaklar kuchi, moslashuvchanlik va muvozanatga ijobiy ta’siri  tahlil  qilindi.  Tadqiqotda  akrobatik  elementlarning  o‘rgatish  bosqichlari, xavfsizlik choralari hamda o‘quv-mashg‘ulotlarining dozirovkalangan rejimi muhim omillar sifatida ta’kidlangan. Natijalar akrobatik mashg‘ulotlarning nafaqat jismoniy, balki  psixologik  va  ijtimoiy  ko‘nikmalarni  rivojlantirishda  samarali  ekanligini ko‘rsatadi.  Tadqiqot  bolalar  sportida  akrobatikadan  foydalanish  bo‘yicha  amaliy tavsiyalar berilgan.