ELEKTR TOKI QUVVATI - Mamatova Go’zaloy Jo’ramirzayevna,; Matqurbonova Moxchehra Anvarjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada elektr toki quvvati tushunchasi, uning fizik mazmuni, asosiy formulalari, tok, kuchlanish va qarshilik o‘rtasidagi bog‘liqlik chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, elektr energiyasining uzatilishi, yo‘qotishlari, elektr zanjirlaridagi quvvat turlari, Joule–Lents qonuni va energetik tizimlarda quvvat ko‘rsatkichlarini oshirish bo‘yicha ilmiy asoslar bayon etilgan. Maqola maishiy texnikalarda, sanoat tizimlarida va zamonaviy texnologiyalarda elektr quvvatining amaliy qo‘llanilishiga doir misollar bilan boyitilgan.