UMUMTAʼLIM MAKTABLARIDA BOLALARGA NISBATAN ZOʻRAVONLIKNI OLDINI OLISH BOʻYICHA AMALGA OSHIRILAYOTGAN ISHLAR SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING MUHIM PSIXOLOGIK MASALALARI - Jumaboyeva Charos Xamdamovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Bolalikda sodir bo‘lgan jismoniy, jinsiy va psixologik (yoki hissiy) zo‘ravonlik tufayli bir nechta muhim uzoq muddatli travmatik oqibatlar bo‘lishi mumkin.Ushbu travmatik oqibatlar kattalar hayoti davomida affektiv buzilishlar, travmadan keyingi stress buzilishlari, giyohvandlik xattiharakatlari, ovqatlanish buzilishi va boshqalar shaklida namoyon bo‘lishi mumkin