QARSHI SHAHRINING EKOLOGIK-GEOGRAFIK MUAMMOLARI - Narzullayeva Nilufar (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya;  Ushbu  maqolada  Qarshi  shahrining  ekologik-geografik  holati, atrof-muhitning ifloslanish omillari, tabiiy resurslardan foydalanish natijasida yuzaga kelayotgan ekologik muammolar hamda urbanizatsiya jarayonining ekologik oqibatlari tahlil  qilinadi.  Atmosfera  havosi,  suv  resurslari,  tuproq  qoplami  hamda  shahar infratuzilmasining  rivojlanishi  bilan  bog‘liq  ekologik  xavf  omillari  o‘rganilgan. Tadqiqot  natijalari  Qarshi  shahrida  ekologik  barqarorlikni  ta’minlash  uchun  tizimli ekologik  monitoring,  resurslardan  oqilona  foydalanish  va  ekologik  boshqaruvni kuchaytirish zarurligini ko‘rsatadi.