BIOXILMA-XILLIK VA UNI MUHOFAZA QILISH (KASBI TUMANI MISOLIDA) - Shomurodova Dinora, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyati Kasbi tumanining tabiiy sharoitlari,  flora  va  fauna  tarkibi,  mavjud  bioxilma-xillik  darajasi  hamda  tuman hududida ekologik barqarorlikka ta’sir ko‘rsatuvchi omillar tahlil qilingan. Hududda uchraydigan o‘simlik va hayvonot turlarining ekologik ahamiyati, antropogen bosim ta’siri ostida kuzatilayotgan o‘zgarishlar hamda bioxilma-xillikni saqlashga qaratilgan chora-tadbirlar o‘rganilgan.