MAHMUD KOSHG'ARIYNING "DEVONU LUG'AT-TURK" ASARIDA KELTIRILGAN O'ZBEK XALQ MAQOLLARINING LINGVISTIK TAHILILI - Yunusova Kamola Ganjiyevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu  maqolada  buyuk  alloma  Mahmud  Koshg'ariyning "Devonu  lug'at-turk"  asarida  to'plangan  o'zbek  xalq  maqollarining  lingvistik xususiyatlari tahlil qilinadi. Asarda kelgan maqollar leksik-semantik, grammatik va stilistik  jihatdan  o'rganilib,  ularning  o'zbek  tilining  rivojlanishidagi  o'rni,  xalq tafakkurining  o'ziga  xosligi  hamda  "Devonu  lug'at-turk"  asarining  o'zbek  xalq maqollari  to'plami  sifatida  ilmiy  ahamiyati  yoritiladi.  Tadqiqotda  maqollarning shakllanish  mexanizmlari,  sintaktik  tuzilishi,  frazeologik  birliklar  bilan  bog'liqligi hamda ilmiy-tilshunoslik nuqtai nazaridan qimmati atroflicha ko'rib chiqiladi.