PEDAGOG FAOLIYATIDA NUTQ TEXNIKASI, MADANIYATI TURLARI VA SHAKLLARI - Adxamova Ma'suma Anvarjon qizi,; Mahliyo Toʻlanova Murodali qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  pedagog  faoliyatida  nutq  texnikasi  va  nutq madaniyatining  o‘rni,  ularning  o‘qituvchi  kasbiy  mahoratini  shakllantirishdagi ahamiyati hamda nutq texnikasining asosiy unsurlari, nafasni boshqarish, ovoz tembri va balandligi, to‘g‘ri talaffuz, pauza va urg‘ulardan foydalanish kabi mezonlar ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  pedagog  nutqining  madaniyati,  uning turlari  hamda  og‘zaki  va  yozma  nutq  shakllarining  ta’lim  jarayonidagi  roli  ochib beriladi. Qolaversa, o‘qituvchining nutqi o‘quvchilarning bilim olish motivatsiyasiga, muloqot kompetensiyalariga va psixologik holatiga ko‘rsatadigan ta’siri haqida fikrlar asoslab berilgan.