MUSIQIY BILIM, MALAKA VA KOʻNIKMALARNI SHAKLLANTIRISH METODLARI - Joʻrayev Samandar, (TADQIQOTLAR, 2025)
KIRISH Musiqa ta’limi o‘quvchilarda estetik didni shakllantirish, ularni san’at go‘zalligini anglashga o‘rgatish va musiqiy faoliyat orqali ijodiy fikrlashni rivojlantirishga xizmat qiladi. Musiqiy bilim, malaka va ko‘nikmalarni shakllantirish ta’lim jarayonining eng muhim vazifalaridan biri bo‘lib, bu jarayon aniq metodlar, bosqichlar va pedagogik yondashuvlar asosida amalga oshiriladi. Quyida musiqiy bilimlarni shakllantirishning asosiy metodlari va ularning o‘quv jarayonidagi ahamiyati yoritib beriladi.