OʻSMIRLARDAGI AGRESSIVLIK: SABAB VA YECHIMLARI - Jalilova Shahnoza Muxtorovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  O‘smirlik  davri  –  inson  hayotidagi  o‘ziga  xos  va  murakkab bosqichlardan  biridir.  Bu  davrda  biologik,  psixologik  va  ijtimoiy  o‘zgarishlar kuzatiladi. Shu sababli, o‘smirlar ko‘pincha o‘z his-tuyg‘ularini nazorat qila olmay, agressiv  xatti-harakatlar  ko‘rsatishi  mumkin.  Agressivlik  nafaqat  o‘smirning  o‘zi, balki  atrofdagilarga  ham  salbiy  ta’sir  ko‘rsatadi.  Shu  bois,  uning  sabablari  va yechimlarini aniqlash muhim ahamiyatga ega.