ARAB TILSHUNOSLIGI - Umaraliyeva Gulsum,; Zaynobiddinova I.M., (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  arab  tili  tilshunosligining  paydo  bo’lishi  va rivojlanishi Hindistondagi kabi , amaliy ehtiyojlar bilan bog’lanadi. Ya’ni bu davrda eski yodgorliklar va Qur’on tili bilan jonli arab tili (shevalari) orasida katta farqlanish yuzaga  keladi  .  Arab  tilsunosligining  rivojlanishida  asosiy  markazlaridan  bo’lgan Basra va Kufra shaharlaridagi ilk maktablari va klassik arab tilini tashqi ta’sirlardan saqlash maqsadida arab olimlari til masalalariga bo’lgan qiziqishi asosiy sabablaridan.