IEROGLIFIK YOZUV - Ibragimova Madinaxon Tursunboy qizi; Zaynobiddinova I.M. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ieroglifik yozuvning kelib chiqishi, shakllanish bosqichlari, asosiy xususiyatlari hamda til va jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni yoritiladi. Tadqiqot  jarayonida  ieroglifik  belgilar  tizimining  piktografik  ildizlari,  ideografik xususiyatlari  hamda  fonetiklashuv  jarayoniga  doir  nazariy  qarashlar  tahlil  qilinadi. Shuningdek,  ieroglifik  yozuvning  qadimgi  madaniyatlar  rivojida  tutgan  o‘rni  va zamonaviy yozuvlar tizimiga ta’siri haqida ilmiy xulosalar beriladi.