TILSHUNOSLIK FANINING PAYDO BO‘LISHI - Ahmadjonova Charosxon Xaydarali qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  tilshunoslik  fanining  kelib  chiqishi  va  tarixiy shakllanish  bosqichlari  hamda  uning  rivojlanishiga  ta’sir  ko’rsatgan  omillar  ilmiy asosda  tahlil  qilingan.Tilning  ijtimoiy  mohiyati,materialistik  va  idealistik yondashuvlar o’rtasidagi qarama-qarshilik hamda ularning lingvistik nazariyalarning shakllanishidagi o’rni yoritilgan.