O'ZBEK TILSHUNOSLIGIDA QIYOSIY TILSHUNOSLIKNING SHAKLLANISHI - Jumayeva Mubina Dilmurod qizi,; Zaynobiddinova I.M, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O'zbek tilshunosligida qiyosiy tilshunoslikning shakllanishi  haqida  ma'lumotlar  beriladi.O'zbek  tilshunosligida  qiyosiy tilshunoslikning shakllanishi qadimgi manbalardan tortib,zamonaviy tadqiqotlargacha bo'lgan bir necha muhim bosqichlarni o'z ichiga oladi.Bu jarayon turkiy tillar oilasining boy tarixi va o'zbek tilining ushbu oiladagi o'rnini chuqur anglash imkonini beradi.