QADIMGI RIM TILSHUNOSLIGI - Boymirzayeva Robiya Oybek qizi; Zaynabiddinova I.M (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  qadimgi  Rim  tilshunosligi,  uning  shakllanish  bosqichlari va rivojlanish jarayonlari tahlil qilinadi. Rim grammatik maktablari,  Notiy, Varro, Donat kabi mashhur tilshunoslarning ilmiy merosi, lotin tili  grammatikasi va fonetikasining asosiy tamoyillari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek,  Rim tilshunosligining  eyingi Yevropa filologiyasi va grammatik an’analariga  ko‘rsatgan ta’siri yoritiladi.