O‘QUVCHILARDA SOGL‘OM TURMUSH TARZINI TARG‘IB QILISHNING PEDAGOGIK MEXANIZMLARI - Musurmamova Dilbar, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘quvchilarda  sog‘lom  turmush  tarzini shakllantirishning pedagogik mexanizmlari tahlil qilingan. Maktab ta’limi jarayonida sog‘lom  turmush  tarzini  targ‘ib  qilishning  nazariy  asoslari,  amaliy  yo‘nalishlari, zamonaviy pedagogik texnologiyalar, sog‘lomlashtiruvchi mashg‘ulotlar, ota-ona va maktab hamkorligining ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning jismoniy, psixologik  va  ijtimoiy  salomatligini  rivojlantirishga  qaratilgan  samarali  metodlar, tashkiliy  shakllar  hamda  tarbiyaviy  vositalar  ilmiy-uslubiy  nuqtayi  nazardan  ko‘rib chiqilgan.  Maqola  maktab  o‘qituvchilari,  sinf  rahbarlari,  psixologlar  va  sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qiluvchi mutaxassislar uchun amaliy ahamiyatga ega.