ZAMONAVIY KULOLCHILIKDA SHAKLLARDAN FOYDALANIAH USLUBI - Tojiboyeva Oʻgʻiloy Baxtiyorqizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA   Maqolada  zamonaviy  kulolchilikda  shakllardan  foydalanishning  amaliy  va nazariy  jihatlari  tahlil  qilinadi.  Shakllar  nafaqat  kulolchilik  mahsulotlarining  tashqi ko‘rinishini  belgilaydi,  balki  ularning  funksionalligi,  ergonomikasi  va mustahkamligini ham ta’minlaydi. Tadqiqotda turli shakllardan foydalanish uslublari, ularning  estetik  va  dekorativ  xususiyatlari,  material  bilan  uyg‘unlashishi  va  tayyor mahsulotdagi  ijodiy  yechimlar  yoritiladi.  Shuningdek,  shakllardan  foydalanish jarayonida texnik va amaliy usullar, naqsh va kompozitsiya printsiplari asosida ish olib borishning  ahamiyati  ko‘rsatib  o‘tiladi.  Tadqiqot  natijalari  shuni  ko‘rsatadiki, shakllardan to‘g‘ri va maqsadli foydalanish zamonaviy kulolchilik mahsulotlarining sifatini oshiradi va ularni amaliy hamda dekorativ jihatdan mukammal qiladi.