INTEGRAL TENGLAMALAR NAZARIYASI: NAZARIY ASOSLAR VA QO‘LLANILISH IMKONIYATLARI - Anvarova Husniyagul Hamrali qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada integral tenglamalar nazariyasining matematik asoslari, funksional analiz bilan bog‘liqligi, Fredholm va Volterra turidagi tenglamalar xususiyatlari  hamda  ularning  tabiiy  fanlar,  fizika  va  muhandislikdagi  amaliy qo‘llanilishlari  tahlil  qilinadi.  Integral  tenglamalarning  yechim  mavjudligi  va yagonaligi,  yadroning  xossalari hamda  sonli  yondashuvlar  asosiy  e’tiborda bo‘ladi. Tadqiqot  natijalari  integral  tenglamalarning  zamonaviy  ilmiy-texnik  jarayonlarni modellashtirishdagi ahamiyatini ko‘rsatadi.