MAKTABGACHA TAYYORLOV GURUHLARIDA MULTIMEDIYA TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - Djakbarova Mohida Zokirjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  maktabgacha  tayyorlov  guruhlarida  multimediya texnologiyalaridan foydalanishning pedagogik asoslari, amaliy imkoniyatlari va ta’lim sifati  hamda  bolalar rivojlanishiga ko‘rsatadigan  ta’siri tahlil qilinadi.  Multimediya vositalari — audio, video, animatsiya, interaktiv ta’lim dasturlari, ekranli o‘yinlar va virtual taqdimotlar — bolalarning idrok etish faoliyatini faollashtiruvchi zamonaviy o‘quv-ixtiroiy  vositalar  sifatida  qaraladi.  Tadqiqotda  multimediya  vositalarining maktabgacha yoshdagi bolalarning nutq rivoji, kognitiv jarayonlari, emotsional holati va mustaqil faoliyatiga ijobiy ta’siri bo‘yicha ilmiy xulosalar beriladi. Shuningdek, multimediya texnologiyalarini ta’lim jarayoniga samarali joriy qilish bo‘yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqiladi.