MINIMAL MIYA DISFUNKSIYASI BO‘LGAN BOLALARDA NUTQNING RIVOJLANISHI - Abdullayev Muxammad Rizo Murodbek oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada minimal miya disfunksiyasi (MMD) bo‘lgan bolalarda nutq rivojlanishining xususiyatlari, buzilish turlari va korreksion pedagogik yondashuvlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda MMD bolalarida nutqning fonetik, leksik, grammatik va kommunikativ  jihatlari  bo‘yicha  rivojlanish  darajasi  aniqlanadi.  Shuningdek, logopedik  va  psixopedagogik  mashg‘ulotlar  orqali  nutqni  rivojlantirish  usullari, multimodal  o‘quv  vositalaridan  foydalanish  va  individual  ta’lim  strategiyalari muhokama  qilinadi.  Maqola  MMD  bolalarining  nutqini  rivojlantirish  bo‘yicha zamonaviy ilmiy tadqiqotlar va amaliy tavsiyalarni jamlaydi.