KIBERNETIKANING MATEMATIK JIHATLARI - Tojimamatov Israil Nurmamatovich; Akbarova Moxiniso Jamoliddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu maqolada kibernetikaning matematik jihatlari va ularning nazariy  hamda  amaliy  ahamiyati  o‘rganilgan.  Kibernetika  tizimlarni  boshqarish, ma’lumotlarni uzatish va saqlash jarayonlarini tahlil qilish bilan bog‘liq bo‘lib, uning rivojlanishida matematik modellashtirish va hisoblash metodlari markaziy o‘rin tutadi. Maqola kibernetikaning matematik asoslarini tushunishga yordam berib, talabalarga tizimlarni analitik yondashuv orqali tahlil qilish, murakkab jarayonlarni strukturaviy baholash  va  amaliy  masalalarni  yechish  ko‘nikmalarini  rivojlantirishga  imkon yaratadi.