“TA’VIZ UL-OSHIQIN” MATNIDA O‘XSHATISHLARNING LINGVISTIK TASNIFI VA IFODA VOSITALARI - Xaitbayeva Nazokat Adilbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  Ogohiyning  “Ta’viz  ul-oshiqin”  asarida  qo‘llangan o‘xshatishlarning  lingvistik  xususiyatlari  tadqiq  etildi.  Tadqiqot  jarayonida o‘xshatishlarning semantik tuzilishi, ifodaviy imkoniyatlari hamda mumtoz adabiyot poetikasidagi  ahamiyati  yoritiladi.  Maqola  natijalari  Ogohiy  ijodining  til  va  uslub xususiyatlarini  chuqurroq  anglash,  shuningdek,  o‘zbek  mumtoz  adabiy  tilining rivojlanish jarayonini o‘rganishda muhim manba bo‘lib xizmat qiladi.