BOSHLANG’ICH TA’LIM O’QUVCHILARIDA O’QISHGA MOTIVATSIYANI OSHIRISHNING PSIXOLOGIK ASOSLARI - ESHONXO’JAYEVA LAZOKATPOSHSHA RAXMATILLO QIZI. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  ta’lim  o‘quvchilarida  o‘qishga nisbatan  motivatsiyani  shakllantirish  va  oshirishning  psixologik  asoslari  yoritilgan. O‘quvchilarning yosh psixologik xususiyatlari, o‘qituvchining motivatsiya berishdagi o‘rni,  rag‘batlantirish  va  innovatsion  ta’lim  metodlarining  ta’siri  tahlil  qilingan. Tadqiqotda o‘yin texnologiyalari, differensial yondashuv va ijobiy muhit yaratishning o‘quv faoliyatiga ta’siri haqida ilmiy xulosalar berilgan.