BOSHLANG’ICH YOSHDAGI BOLALARDA STRESSNI KAMAYTIRISH: PSIXOLOGIK USULLAR - SATTAROVA XUSNIDAXON RAVSHANBEK QIZI (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  boshlang‘ich  yoshdagi  bolalarda  stressni  kamaytirishning samarali  psixologik  usullari  ko‘rib  chiqiladi.  Bolalarning  emotsional  holatini   yengillashtirish,  o‘zini  boshqarish  ko‘nikmalarini  shakllantirish  hamda  ijobiy psixologik  muhit  yaratishning  asosiy  yo‘nalishlari  yoritiladi.  Tadqiqotda  o‘yin terapiyasi,  nafas  mashqlari,  relaksatsiya  texnikalari  va  ota-ona  hamkorligining ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Natijalar  ushbu  usullar  bolalarning  ruhiy  barqarorligini oshirishda muhim omil ekanini ko‘rsatadi.