TARBIYA JARAYONING MOHIYATI VA MAZMUNI. - Turdiyeva Shoxidaxon Anvarjonovna; Ma’murova Mohlaroyim Dilmurodjon qizi; Abdinabiyeva Sarvinoz Zafarbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada tarbiya jarayonining mazmuni va mohiyati, shaxs kamolotidagi roli hamda tarbiyaviy jarayonning ijtimoiy va pedagogik ahamiyati tahlil qilinadi. Tarbiya nafaqat bilim berish, balki shaxsning axloqiy, ma’naviy, estetik va jismoniy sifatlarini rivojlantirish orqali jamiyatga mos yetuk insonni shakllantirishga xizmat  qiladi.  Maqolada  tarbiyaning  asosiy  yo‘nalishlari,  pedagogik  tamoyillari  va uning oiladagi, maktabdagi va jamiyatdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, tarbiya jarayonining  uzluksizligi,  maqsadga  yo‘naltirilganligi  va  individual  yondashuvga bo‘lgan ehtiyojiga e’tibor qaratiladi.