TA’LIM MAZMUNI - Burxonidinova Xurshida Dilshodbek qizi; Abduvaxobova Gulnoza Axrorbek qizi; Turdiyeva Sh (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy pedagogika nazariyasining markaziy kategoriyalaridan biri bo‘lgan ta’lim mazmunining mohiyati, tarkibiy tuzilishi va uni aniqlashga doir konseptual yondashuvlar chuqur tahlil qilinadi. Ta’lim mazmunining shaxs  rivoji,  kompetensiyalar  shakllanishi  va  ijtimoiy  ehtiyojlarni  qondirishdagi funksional  ahamiyati  yoritilib,  uning  xalqaro  standartlar,  milliy  o‘quv  dasturlari, pedagogik  innovatsiyalar  bilan  uzviy  bog‘liqligi  ilmiy  asosda  ko‘rsatib  beriladi. Shuningdek,  maqolada  kompetensiyaviy  yondashuvning  o‘quv  mazmunini  qayta ko‘rishdagi  o‘rni,  fanlararo  integratsiya,  modul  va  kredit  texnologiyalarining mazmunni optimallashtirishga ta’siri  amaliy  misollar  asosida  tahlil  qilinadi. Ta’lim mazmunining  takomillashuvi  ta’lim  sifatini  oshirish,  o‘quvchilarning  funksional savodxonligini  rivojlantirish  hamda  raqamli  asr  talablari  bilan  uyg‘unlashuvning asosiy omili sifatida baholanadi