RIVOJLANGAN DAVLATLAR, XUSUSAN AQSH TAJRIBASI ASOSIDA OʻZBEKISTONDA NODAVLAT UMUMIY O‘RTA TA’LIM MUASSASALARINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Sharipova Zumrad Zarif qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur  maqolada  AQSHdagi  charter  maktablar  faoliyati  misolida O‘zbekistonda nodavlat umumiy o‘rta ta’lim muassasalarini rivojlantirish istiqbollari tahlil qilingan. Ta’lim sifati, raqobat muhiti, moliyalashtirish, mustaqil boshqaruv kabi omillar orqali ta’lim tizimining samaradorligini oshirish yo‘llari ko‘rsatib berilgan. Shuningdek,  nodavlat  ta’lim  muassasalarining  O‘zbekistonda  huquqiy  maqomini kuchaytirish,  ularni  qo‘llab-quvvatlash  mexanizmlarini  takomillashtirish  zarurligi asoslab berilgan.