MATEMATIKA DARSLARIDA O’QUVCHILARNI BAHOLASHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - D.X.Axmadaliyeva; Nurmatova Yasmina (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  matematika  ta’limida  o‘quvchilarni  baholashning zamonaviy  yondashuvlari  tahlil  qilinadi.  An’anaviy  baholash  tizimlaridan  farqli o‘laroq, zamonaviy metodlar o‘quvchilarning bilim darajasi bilan bir qatorda ularning fikrlash  jarayoni,  muammoli  vaziyatlarni  hal  qilish  ko‘nikmalari  va  ijodiy yondashuvini ham  baholashga qaratilgan.  Tadqiqotda  formatif  baholash, diagnostik baholash,  elektron  platformalar  orqali  baholash,  o‘zaro  baholash  va  o‘zini-o‘zi baholash kabi metodlarning afzalliklari ko‘rsatib beriladi.  Baholashning zamonaviy yondashuvlari  o‘quvchilarda  mustaqil  fikrlashni  rivojlantirish,  ta’lim  jarayonida faollikni  oshirish  va  o‘z  bilimini  ob’ektiv  baholashga  mas’uliyatli  yondashishni shakllantirishda  muhim  ahamiyat  kasb  etadi.  Ushbu  yondashuvlar  ta’lim  sifatini oshirish,  individual  yondashuvni  ta’minlash  va  o‘quvchilarning  motivatsiyasini kuchaytirishda samarali vosita sifatida namoyon bo‘ladi.