XALQ PEDAGOGIKASIDA MEHNAT TARBIYASI: AN’ANALAR VA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Yusupova Dilnoza To‘liboy qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Maqolada xalq pedagogikasining mehnat tarbiyasi tizimidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqot maqsadi – xalq pedagogikasi merosida mehnat tarbiyasining  mazmuni,  shakllari  va  usullarini  o‘rganish,  ularning  zamonaviy pedagogik  amaliyotda  qo‘llanish  imkoniyatlarini  asoslashdan  iborat.  Tadqiqotda nazariy usullar (tahlil, sintez, qiyoslash, umumlashtirish), empirik usullar (pedagogik kuzatish,  so‘rovnoma,  suhbat)  qo‘llanilgan.  Natijalar  shuni  ko‘rsatadiki,  xalq pedagogikasi mehnatsevarlikni shaxsning asosiy fazilati sifatida shakllantirish, amaliy ko‘nikma  va  malakalari  rivojlantirish,  mehnatkash  odamlarga  hurmat  tuyg‘usini tarbiyalashning samarali vosita va usullarini o‘z ichiga oladi.