BO‘LAJAK PEDAGOGLARNI INTELLEKTUAL RIVOJLANTIRISHDA PEDAGOGIK ARTISTIZMNING MEZONLARI VA KOMPONENTLARI - Karribayeva Lobarxon Fayzulla qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Maqolada  bo‘lajak  pedagoglarni  intellektual  rivojlantirishda pedagogik  artistizmning  mezonlari  va  komponentlari  o‘rganilgan.  Pedagogik artistizmning to‘rtta asosiy komponenti (emotsional-ifodaviy, kommunikativ-teatral, ijodiy-improvizatsion va refleksiv-estetik) aniqlangan va har biri uchun aniq baholash mezonlari ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, pedagogik artistizm bo‘lajak  pedagoglarning  intellektual  rivojlanishi,  ijodiy  fikrlash  qobiliyati  va professional kompetentligini sezilarli darajada oshiradi.