ABSTRAKT NAZARIYA VA KLINIK ALOQANING YOʻQLIGI TIBBIY VA BIOLOGIK FIZIKA TAʼLIMIDAGI ASOSIY MUAMMOLAR - Irgashev Suyundik Uktamovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Tibbiyot  taʼlimida  Tibbiy  fizika  va  biologik  fizika  fanlarining abstrakt nazariyalar tarzida, klinik amaliyotdan uzilgan holda oʻqitilishi talabalarning fundamental  bilimlar  (Fik  qonuni,  Nernst  Potensiali)  va  ularning  kasalliklar etiologiyasi  (Aritmiya,  Gipertoniya)  oʻrtasidagi  bogʻliqlikni  tushunishiga  toʻsqinlik qilmoqda. Bu maqola ushbu uzilishning sabablarini (masalan, oʻqituvchilarning klinik tajribasizligi,  "siloed"  oʻquv  dasturlari)  tahlil  qiladi.  Shuningdek,  abstraktlik muammosini hal etish uchun amaliy strategiyalar, jumladan, klinik-fizik modullarni joriy etish, Virtual Haqiqat (VR) va Muammoga Asoslangan Oʻqitish (PBL) metodlari orqali fizik prinsiplarni bevosita radiologik diagnostika (MRI T 1 /T 1  relaksatsiya) va fiziologik jarayonlar kontekstida oʻrgatishning ahamiyatini asoslaydi.