RASSOM TAFAKKURI VA PSIXOLOGIK JARAYONLAR UYG‘UNLIGI - Rustamova Kumushxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqola  rassomning  tafakkuri  va  psixologik  jarayonlar  o‘rtasidagi uyg‘unlikni o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqot shuni ko‘rsatadiki, ijodiy faoliyat va psixologik jarayonlar o‘zaro chambarchas bog‘liq bo‘lib, rassomning tasavvuri, ijodiy qarorlari  va  emotsional  holati  uning  san’at  asarlarini  shakllantirishda  muhim  rol o‘ynaydi.  Maqolada  ijodiy  tafakkurning  psixologik  mexanizmlari,  ijodiy  jarayonda emotsional va kognitiv omillarning ta’siri, shuningdek rassomning ichki dunyosi va san’at orqali o‘zini ifoda etish jarayonlari tahlil qilinadi.