YOSHLAR KONSTITUTSIYASI - D.Qodirova (TADQIQOTLAR, 2025)
“Farzandlarimiz  Yangi  O‘zbekiston  bunyodkorlari  sifatida  maydonga chiqayotgan bugungi kunda Konstitutsiyamizda yoshlarning huquq va manfaatlarini to‘la ta’minlash maqsadida yoshlar sohasidagi davlat siyosati, o‘g‘il-qizlarimizni har tomonlama qo‘llab-quvvatlash masalasi, ularning huquq va burchlari konstitutsiyaviy darajada o‘z aksini topishi kerak”. Bu fikrlar – xalqimizning amri va xohish-istaklariga, tez sur’atga ega demokratik o‘zgarishlar  ehtiyojlariga  asoslangan  holda,  O‘zbekiston  Prezidenti  konstitutsiyaviy islohotlarning boshidayoq belgilab bergan ayni sohadagi o‘zgarishlarning 9 ta ustuvor yo‘nalishidan biriga taalluqli.