ZAMONAVIY JAMIYATDA TA’LIMGA INVESTITSIYA VA IQTISODIY RAQOBATBARDOSHLIK - Yuldashev Shadiyor Shuxrat o‘g‘li; Kenjayeva Xurshida Sharofaddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada zamonaviy jamiyatda ta’limga investitsiya qilishning iqtisodiy rivojlanish va raqobatbardoshlikni oshirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Ta’lim  investitsiyasi  inson  kapitalining  sifat  darajasini  ko‘taradi,  malakali  kadrlar sonini  oshiradi  va  mehnat  bozorining  samaradorligini  mustahkamlaydi.  Xalqaro amaliyot,  statistik  ma’lumotlar  va  iqtisodiy  nazariyalar  asosida  ta’limga  sarflangan mablag‘ning  qisqa  va  uzoq  muddatli  iqtisodiy  natijalari  yoritiladi.  Shuningdek, ta’limning innovatsion rivojlanish, texnologik yangilanish va iqtisodiy barqarorlikka ta’siri o‘rganiladi.