DAVLAT INSTITUTLARI VA JAMOAT XIZMATLARI SAMARADORLIGI - Usmonov M.D; Ruzmetov F.U (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  davlat  institutlari  faoliyatining  samaradorligi hamda jamoat xizmatlarini ko‘rsatish tizimining sifatini oshirish masalalari kompleks tahlil  qilingan.  Davlat  boshqaruvi  jarayonlarida  ochiqlik,  shaffoflik,  hisobdorlik  va fuqarolar  manfaatiga  yo‘naltirilgan  xizmat  ko‘rsatish  tamoyillarining  ahamiyati yoritiladi.  Shuningdek,  so‘nggi  yillarda  O‘zbekistonda  amalga  oshirilayotgan boshqaruv  islohotlari    “Elektron  hukumat”  tizimini  kengaytirish,  davlat  xizmatlari markazlari  faoliyatini  takomillashtirish,  raqamli  transformatsiya  jarayonlari  va byurokratik to‘siqlarni qisqartirish bo‘yicha amaliy natijalar tahlil etilgan.Maqolada xalqaro  tajriba  asosida  davlat  xizmatlari  samaradorligini  baholash  ko‘rsatkichlari, xususan, “Good Governance”, “Public Service Delivery Efficiency” hamda BMTning “E-Government  Development  Index”  ko‘rsatkichlari  orqali  solishtirma  tahlillar berilgan. Fuqarolarni qaror qabul qilish jarayoniga jalb qilish, xizmatlarni tezkor, qulay va shaffof ko‘rinishga keltirish ustuvor yo‘nalish sifatida ko‘rsatilgan. Yakunda davlat institutlarining samaradorligini oshirish, jamoat xizmatlarining sifatini yaxshilash va aholi ishonchini mustahkamlash bo‘yicha tizimli takliflar ilgari surilgan.