GERMANIYADA BOLALARNING HUQUQIY VAKOLATLARI - Alixanova Gulibonu (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada United Nations Convention on the Rights of the Child (CRC) va Germaniyada amal qiluvchi milliy qonunchilik — xususan Grundgesetz (GG, Bosh qonun), hamda Jugendschutzgesetz (JuSchG — Yoshlar himoyasi to‘g‘risidagi qonun) asosida Germaniyada bolalarning huquqiy vakolatlari, ularning qonunda ko‘rsatilgan huquqlari va sud-huquqiy vakolatlari tahlil qilinadi. Maqolada, bolalarni shaxs sifatida tan olish, ularning asosiy huquqlarining kafolatlanishi, sud va boshqa muassasalarga murojaat  qilish  huquqi,  himoya  va  ta’lim  huquqlari  kabi  jihatlar  ko‘rib  chiqiladi. Shuningdek, mualliflar (olimlar, huquq himoyachilari) fikrlari asosida hozirgi holat va taklif etilayotgan islohotlar ko‘rsatiladi.