IJTIMOIY TARMOQLARNING O'QUVCHI PSIXOLOGIYASI TA'SIRI - Rahmonova Nazira Rahmatovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:Ushbu  maqolada  ijtimoiy  tarmoqlarning  o‘quvchi psixologiyasi va shaxsiy rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. Raqamli makonning o‘quvchi hayotida tutgan o‘rni, ijobiy va salbiy psixologik omillari, diqqat, emotsional  barqarorlik  hamda  ijtimoiylashuv  jarayonlari  bilan  bog‘liq  xususiyatlari yoritiladi.  Tadqiqot  ijtimoiy  tarmoqlardan  to‘g‘ri  foydalanish  orqali  o‘quvchining intellektual, kommunikativ va ijodiy salohiyatini rivojlantirish imkoniyatlarini ochib beradi. Shuningdek, virtual makonning salbiy ta’sirini kamaytirish bo‘yicha pedagogik va psixologik yondashuvlar taklif etiladi.