BUYRAK GISTOLOGIYASI VA KASALLIKLARI - Karimov Islomjon Nozimjon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  buyrakning  gistologik  tuzilishi,  uning  asosiy  funksional birliklari  bo‘lgan  nefronlarning  struktura  va  vazifalari  hamda  to‘qimalardagi mikroskopik o‘zgarishlar asosida rivojlanadigan asosiy buyrak kasalliklari yoritilgan. Buyrak parenximasi, glomerula, naychalar, interstitsiy va qon tomirlarining normal hamda patologik holatlari tahlil qilinib, kasalliklarning morfologik belgilariga ilmiy yondashuv  berilgan.  Shuningdek,  buyrak  kasalliklarining  kelib  chiqish  sabablarini aniqlashda gistologik tekshiruvning diagnostik ahamiyati alohida ta’kidlanadi.