BOLA PSIXOLOGIYASI FANINING YOSH AVLODNI TARBIYALASHDAGI AHAMIYATI - Orziqulova Irodaxon Mamirjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqolada  bola  psixologiyasi  fanining  zamonaviy  tarbiya  jarayonidagi roli,  uning  yosh  avlod  rivojlanishiga  ko‘rsatadigan  ta’siri  va  pedagogik-amaliy ahamiyati  ilmiy  asosda  yoritiladi.  Bola  psixologiyasi  bolaning  psixik  rivojlanish bosqichlari,  emotsional-intellektual  o‘sishi,  ijtimoiylashuvi  va  shaxs  sifatida shakllanishini  o‘rganuvchi  muhim  fan  sifatida  qaraladi.  Tadqiqotda  psixologik qonuniyatlardan  foydalanish  tarbiyaviy  jarayonni  samarali  tashkil  etish,  individual yondashuvni  ta’minlash  va  yosh  xususiyatlariga  mos  ta’lim-tarbiya  strategiyalarini ishlab chiqishda nechog‘li muhim ekani ta’kidlanadi.