TASVIRIY SAN’AT TA’LIMINING YOSHLAR TAFAKKURIGA TA’SIRI - Saidova Nargiza Ismatulla qizi; Ochilova Xanifabonu Islom qizi. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at ta’limining yoshlar tafakkurining shakllanishiga  ko‘rsatadigan  ta’siri  yoritiladi.  Unda  kreativ  fikrlash,  estetik  did, emotsional sezgirlik, kuzatuvchanlik va analitik tafakkurning rivojlanishiga san’atning o‘rni ilmiy-nazariy manbalar asosida tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekistonda san’at ta’limi sohasida olib borilayotgan islohotlar, o‘qituvchilarning zamonaviy metodlardan foydalanish tajribasi va amaliy takliflar beriladi.