IKKILAMCHI NOMENKLATURA JARAYONINING LINGVISTIK ASOSLARI VA HARBIY TERMINOLOGIYADAGI KO‘RINISHLARI (O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARI MISOLIDA) - Nuraliyeva Gulzebo Nuraliyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqolada  tilshunoslikda  ikkilamchi  nomenklatura  tushunchasining mohiyati, uning evolyutsion jarayon sifatidagi o‘rni va harbiy terminlarning ikkilamchi ma’noga ko‘chish mexanizmlari yoritiladi. Tadqiqotda o‘zbek va ingliz tillarida harbiy terminlarning metaforik, metonimik va funksional kengayish asosida yangi ma’no kasb etishi  tahlil  qilingan.  Maqola  kognitiv,  struktur  va  semantik  yondashuvlar  asosida tayyorlanib,  har  ikki  tilning  tipologik  xususiyatlari  nominatsiya  jarayoniga  qanday ta’sir qilishiga e’tibor qaratadi.