QISHLOQ JOYLARIDA XIZMAT KO‘RSATISH SOHASINI RIVOJLANTIRISH - Usmonov Murodbek Dusmurot o‘g‘li; Boymurotova Marjona Botir qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola  O‘zbekistonning  qishloq  hududlarida  xizmat ko‘rsatish  sohasining  rivojlanish  tendensiyalarini  2020–2024  yillar  kesimida  tahlil qiladi.  Tadqiqot  hududlar  bo‘yicha  bozor  xizmatlari  o‘sish  sur’atlarini  statistik ma’lumotlar asosida baholash, hududlararo farqlarni aniqlash va xizmatlar sektorini rivojlantirishga  ta’sir  etuvchi  asosiy  omillarni  o‘rganishga  qaratilgan.  Maqolada qishloq  hududlarida  xizmat  infratuzilmasi,  investitsiya  oqimi,  xizmatlar diversifikatsiyasi va raqamli texnologiyalar orqali xizmat ko‘rsatish samaradorligini oshirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari hududiy nomutanosibliklarni kamaytirish, xizmatlar sektorining barqaror rivojlanishini ta’minlash va siyosiy hamda amaliy chora-tadbirlarni shakllantirishga xizmat qiladi.