KASBIY YO’NALISHNI TANLASHDA PSIXODIAGNOSTIKA O’RNI - Qodiraliyeva Mushtariybonu Omadjon qizi; Qobuljonova Mushtariybegim Baxtiyorjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Kasbiy  yo‘nalishni  to‘g‘ri  tanlash  insonning  kelajakdagi  mehnat  faoliyati, ijtimoiy moslashuvi va shaxsiy rivojlanishi uchun muhim ahamiyatga ega jarayondir. Mazkur  jarayonda  psixodiagnostikaning  o‘rni  beqiyos  bo‘lib,  uning  asosiy  vazifasi o‘quvchi  yoki  yoshlarning  shaxsiy  xususiyatlari,  qiziqishlari,  temperament  turi, qobiliyatlari,  intellektual  salohiyati  va  kasbga  bo‘lgan  moyilliklarini  aniqlashdan iborat.  Psixologik  diagnostika  vositalari  orqali  shaxsning  o‘zini  anglash  jarayoni chuqurlashadi,  u  o‘z  imkoniyatlari  bilan  mehnat  bozorida  talab  qilinadigan  kasblar orasida uyg‘unlik topa oladi. Bu esa kelajakda kasbiy muvaffaqiyat va barqarorlikni ta’minlaydi.