O'ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA HUQUQIY MADANIYATNI SHAKLLANTIRISHNING O'ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - G'iyosiddinova Mahliyo Otabek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqola O'zbekiston Respublikasida huquqiy madaniyatni shakllantirish jarayonining  o'ziga  xos  xususiyatlarini  tahlil  qilishga  bag'ishlangan  ^1.  Unda mamlakatning  mustaqillik  yillarida  qonun  ustuvorligini  ta'minlash,  fuqarolarning huquqiy ongi va madaniyatini yuksaltirish borasida amalga oshirilgan islohotlar ko'rib chiqiladi ^1. Tadqiqotda huquqiy madaniyatning milliy an'analar, tarixiy qadriyatlar va joriy ijtimoiy-siyosiy sharoitlar bilan o'zaro aloqasi o'rganiladi ^2.