MOTIVATSIYANI O‘RGANISHDAGI ASOSIY YONDASHUVLAR - Arabjonova Kamola (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  motivatsiyani  o‘rganishdagi  asosiy yondashuvlar  tahlil  qilinadi.  Unda  motivatsiya  tushunchasining  rivojlanish  tarixi, klassik va zamonaviy nazariyalarning o‘ziga xos xususiyatlari, ularning psixologiya fanidagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Maqolada motivatsiyaning instinktiv, ehtiyojlar asosidagi, rag‘batlantiruvchi, maqsadli va kognitiv yondashuvlari chuqur tahli qilinib, ularning  inson  faoliyatiga  ta'siri  ko‘rsatilgan.  Xulosa  qismida  motivatsiyani o‘rganishning zamonaviy tendensiyalari va psixologik amaliyotdagi ahamiyati haqida fikr yuritilgan.